
Til dit arbejdsfællesskab tilbyder vi:
Inspirerende oplæg om arbejdsfællesskabers betydning for trivsel og produktivitet.
Øvelser og casebaseret arbejde der giver jer nye erfaringer og redskaber I kan bruge i jeres arbejdshverdag.
Temadage hvor I sammen tager temperaturen på jeres arbejdsfællesskab og kommer tættere på hvad I skal holde fast i, hvad der er brug for at styrke og hvor I med fordel kan ændre jeres praksis.
Opfølgning og handleplan ved trivselsmålinger/psykisk APV eller målinger af social kapital, hvor vi faciliterer drøftelser der bringer jer tættere på udsagnene i målingen og mulige indsatser I kan arbejde med.
Individet og fællesskabet
Vi rådgiver og faciliterer jeres arbejde med at komme tættere på hvad der gør jeres arbejdsfællesskaber stærke. Hvad fungerer, er stærkt og skal bevares, og hvad har I brug for at gøre nyt, styrke eller måske holde op med.
Med afsæt i forskning om samarbejde og stærke arbejdsfællesskaber zoomer vi ind på:
– Forskellige typer af arbejdsfællesskaber organisatorisk, fagligt, opgavemæssigt og kollegialt og hvad de betyder for arbejdslysten og for at I lykkes med opgaverne.
– Menneskelige grundbehov for fx at have tilpas indflydelse, opleve organisatorisk og social opbakning og støtte, at kunne lykkes (godt nok) og at arbejdet giver mening.
– Hvordan ledelse kan gøre en forskel ved at skabe rammer og vilkår for at lykkes (bedre) sammen.
Arbejdsfællesskab både et begreb og en tilgang
Arbejdsfælleskaber som begreb afspejler ambitionen og opfordringen til at se den enkeltes handlinger og bidrag i et større perspektiv. Det handler om at dele viden, opgaver og finde praktiske løsninger på hverdagens udfordringer og dilemmaer i fællesskab.
Samtidig retter arbejdsfællesskaber som en tilgang blikket mod, hvordan ledere og medarbejdere med deres forskellige roller, opgaver og ansvar er afgørende for og afhængige af hinanden for at lykkes med kerneopgaven
Ofte stillede spørgsmål
JA – Vi ved, at godt og stærkt arbejdsfællesskab modvirker belastninger og stress, mindsker sygefravær og gør os mere glade når vi kommer hjem fra arbejde. Samtidig bidrager vores samarbejde med kolleger også til øget kvalitet bl.a. ved at få øje på mulige fejl og lyst til at løse problematiske opgaver sammen.
For os i H&H går faglighed og trivsel hånd-i-hånd. Derfor arbejder vi netop med blik for hvordan jeres arbejdsfællesskaber giver muligheder for at forbinde jer og have kontakt med hinanden på måder, der gør at I oplever at lykkes med god opgaveløsning og som mennesker – også når der fx er pres på resurser eller sker forandringer.
JA – i den grad. Som mennesker har vi brug for at opleve samhørighed, tilpas tilgængelighed og muligheder for kontakt med andre. På en hybridarbejdsplads hvor I ikke er fysisk sammen i det daglige er det netop vigtigt at få talt om konkrete måder I kan holde samtalerne om trivsel kørende, dele faglig viden, give sparring, orientere og interessere os for hinanden i arbejdsfællesskabet socialt og fagligt.