Kære konsulent – hvem er du loyal mod?

Chefen spurgte mig:

Kære konsulent: HVEM ER DU LOYAL IMOD – LEDELSEN ELLER MEDARBEJDERNE?

Det var vores første møde, og en af mine første opgaver som intern konsulent i en kommune for knap 20 år siden. Han og hans leder havde bedt om et arbejdsforløb for borgerservice. En ændret organisering i front- og backoffice opgaver gav behov for at tale om krav og forventninger til samarbejde og opgaveløsning.

Hvor lå min loyalitet – hos ledelsen eller medarbejderne? Mit spontane svar lød: 

– Jeg er loyal mod OPGAVEN – Og har jeg kritiske spørgsmål eller forslag til jer som ledere, så regn med, at det ikke sker for åbent tæppe foran medarbejderne, men i dialog mellem os. 

Sådan ville svaret også lyde idag. 

Chefens spørgsmål og dialogen det affødte, er et definerende øjeblik, hvor et personligt og fagligt dogme for mit arbejde som konsulent blev tydeligt:

  • TAG VARE PÅ RELATIONERNE SÅ OPGAVEN FÅR DE BEDSTE VILKÅR 

Dogmet forpligter mig på at yde bistand som hjælper medarbejdere og ledere afsted i nye krav til opgaveløsningen, og giver rum til at drøfte evt. kritik og interessekonflikter.

Uenighed er en naturlig del af arbejdsmiljøet. Spørgsmålet om hvordan vi viser hinanden og opgaven loyalitet er nødvendigt og altid på færde uanset om det siges højt eller optræder uudtalt.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne i dialog med os, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

info@hammerhollaender.dk

Mette Hammer: 29694899

Mira Hollænder: 51906623